Депутатите се събират на извънредно заседание преди ваканцията за Великден и предизборната

...
Депутатите се събират на извънредно заседание преди ваканцията за Великден и предизборната
Коментари Харесай

Депутатите гласуват на второ четене изменения в Закона за хазарта

Депутатите се събират на изключително съвещание преди ваканцията за Великден и предизборната акция. Те ще гласоподават на второ четене предложените от ГЕРБ и Движение за права и свободи промени в Закона за хазарта. Законопроектът планува цялостна възбрана на рекламата на хазарт във всички медии – малките екрани, радиа, печатни издания и уеб сайтове.

В петък на последното си постоянно съвещание депутатите одобриха с цялостно единогласие,текстовете, импортирани от Йордан Цонев и Теменужка Петкова. В предлагането е заложено рекламата на
хазартни игри да остане само върху билбордове, които обаче би трябвало да бъдат  далече от образователни заведения. Хазарт може да се популяризира и върху спортни уреди и екипи, като се изключи тези за деца. С измененията се планува да бъдат неразрешени игралните зали и казината в обитаемоте места с под 5000 поданици. Изключение вършат курортите и селищата към границите. Промените провокираха реакция в сдруженията за хазартни действия, които упорстват за по-широко разискване преди окончателното приемане на измененията. 

Проучване на " Маркет линкс " преглежда настройките на българите във връзка с хазартните игри. Подробности - от Галя Гогова в изявлението:

 

Вижте също и мнението на " Сдружение на уредниците на
хазартни игри и действия в България ", показано от юрист Крили Груйчев:

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР